Vægdekorationer

Vægdekorationer

07/01/2021 Slået fra Af 8kant

Væggen kan være det sværeste sted at dekorere, hvis man ikke er et voldsomt kreativt menneske. Det kan virke som ét stor lærred, der skal fyldes ud, en sjov eller umulig opgave, alt efter hvem man er.

Der er mange forskellige måder, man kan dekorere en væg, og ingen af dem er mere rigtig. Her er nogle tips og råd til, hvordan du får liv på de horisontale flader i hjemmet.

Billeder til væggen

Billeder til væggen er helt klart den typiske form for vægdekoration. Der kan være tale om familieportrætter, der pænt indrammet sidder ved siden af hinanden, eller plakater og feriefotos, der skaber et helt eventyr på væggen!

Når du skal have billeder til væggen, er der nogle ting, du kan gøre, for at få dem til at se ekstra godt ud. Hvis der er flere billeder, der skal op og danne en collage, må du ikke hænge dem op uden først at rydde plads på gulvet og lægge alle billederne ud, som du vil sætte dem på væggen. Ryg rundt og se, hvad der passer godt sammen. Måske er der en farveovergang, du kan få til at se godt ud, eller en bevidst asymmetri, der vil gøre sig godt i stuen.

Dette skal gøres for at undgå en overdreven mængde huller i væggen. Du er nødt til at planlægge først!

Når du aktivt leder efter plakater eller billeder til en bestemt væg, så husk på væggens farve. Det må jo godt se godt ud, og hvis du kan få lidt spil mellem billede og væg, vil det se ekstra lækkert ud!

guldpink billede

Andre vægdekorationer

Du behøver ikke kun have billeder til væggen – der er også andre muligheder.

Andre vægdekorationer kan for eksempel være hylder, der kan bære alt fra bøger til lysestager. Det kan også være alternative kunsttyper, for eksempel masker eller billeder lavet på træ – eller det kan være lysestager, du skal skrue fast.

Alternative vægdekorationer kan komplimentere billederne på dine vægge, men i sig selv giver de også et personligt og finurligt udtryk. Det er lidt sværere at finde andre vægdekorationer end billeder, men hvis man tør tænke ud af boksen, er der faktisk mange muligheder.

Vægmalerier

Den mest ekstreme og permanente form for vægdekoration er et vægmaleri. Det kræver ofte en specialist, hvis man ikke har et særligt talent og de rette redskaber. Et vægmaleri kan være en interaktiv og sjov ting at have; det kan for eksempel være et verdenskort, der fylder hele væggen bag sofaen. Så kan du male en ny prik i en anden farver, hver gang du har besøgt et nyt land eller sted!

Et vægmaleri kan også være første side i din yndlingsbog, din yndlingsopskrift eller en side fra din yndlingstegneserie. Vægmalerier kan nemt blive meget personlige!

Et vægmaleri behøver ikke fylde så meget, men det er en dyr og permanent ting. Det kan derfor være en fordel af få fat i en projektor, så du kan kaste billedet op på væggen og se, om du kan lide det.