Spisebord i valnød –  gør hverdagen lidt lækrere

Spisebord i valnød –  gør hverdagen lidt lækrere

21/06/2022 Slået fra Af 8kant

Uanset om du bare går og dagrømmer om dit drømmehjem, om du allerede er i gang med at indrette det, eller måske bare trænger til lidt fornyelse, så har du nok allerede opdaget, at et spisebord spiller en ret  stor rolle i den forbindelse. Et spisebord er rammen om hverdagen, hvor familien kan mødes og nyde måltider, men også om festlige aftener i gode venners lag.

Et flot spisebord betyder selvfølgelig noget forskelligt for alle, men mange er nok enige i, at et spisebord skal være funktionelt og holdbart. Æstetikken kan for nogen spille en mindre rolle, men, hvad hvis du kunne kombinere alle tre ting? Her kunne et smukt spisebord i valnød være en oplagt mulighed. 

Valnød er en vældig stabil træart

“Spisebord i valnød”, er måske ikke noget, som du lige umiddelbart har overvejet at indtaste i din browser før nu, men faktisk er der flere grunde til, at et spisebord i valnød er en god investering. For eksempel er valnød en stærk træsort med en varm udstråling, og ikke mindst med en imponerende holdbarhed og stabilitet. Med den rette pleje kan møbler af valnød holde i årevis, uden at miste deres charmerende udstråling. At valnød er en stabil træsort, betyder blandt andet, at det bliver i den form det skabes i.

Det er også en af grundene til, at valnød har været brugt til at lave geværkolber af i århundreder. Valnød spisebord kan altså roligt stå øverst på din ønskeliste, hvis du går og drømmer om et helt særligt møbel til spisestuen. 

Funktionalitet og æstetik behøver ikke at udelukke hinanden

Det er meget forskelligt, hvor meget man går op i æstetik når det handler om indretning. For nogen er det en livsstil at indrette sit hjem og sit liv med dyre designmøbler og kunstværk, og for andre er det vigtigste at tingene skal kunne tåle at blive brugt. For brugt bliver tingene jo i ethvert hjem, selvom det måske er børnefamilierne, der primært kan nikke anerkendende til dette faktum. I køkkenet kommer de færreste dog udenom, at tingene altså virkelig bliver brugt. Der kan blive spildt morgenkaffe på spisebordet, sovs på yndlingsstolen, og alt muligt andet. Heldigvis behøver æstetik og funktionalitet ikke at udelukke hinanden her, og et smukt spisebord i valnød, vil både være en fryd for øjet, og for det liv, der leves ved det.

Et spisebord i valnød er en investering i gode timer

Selvfølgelig spiller prisen også en rolle, når man leder efter det helt rigtige spisebord. Et spisebord i valnød vil da også koste mere end et spisebord fra den gennemsnitlige møbelforretning, men til gengæld vil du have gjort en virkelig god investering. Både i gode timer, og i et usandsynligt smukt bord. Så hvis du drømmer om et spisebord i valnød, er det bare med at komme i gang med at lede. Du vil helt sikkert ikke fortryde, og muligvis bliver valnød din nye foretrukne træsort.