Sådan kan du indrette din vægreol

Sådan kan du indrette din vægreol

04/02/2021 Slået fra Af 8kant

Har du overvejet en vægreol, men er i tvivl om hvordan, du skal indrette den og hvordan, den kan fremstå flottest i dit hjem. Så er du landet det helt rigtige sted – vi kommer her med et par tips til indretningen af din kommende vægreol. Vi vil desuden også komme med nogle tips til hvor, du med fordel kan placere din væghængte reol i hjemmet.

Vælg den rette vægreol

Det kommer måske ikke som den store overraskelse, men det første step på vejen til indretningen af vægreolen, er naturligvis at finde den rette reol. Hvis ikke du kan lide selve reolen, er det ligegyldigt hvor den hænger og hvordan, du indretter den.

For at finde den rette vægreol, bør du tænke over størrelsen og stilen på den. Størrelsen afhænger selvfølgelig af hvad, reolen skal bruges til. Vores anbefaling er, at du skal tænke over hvor meget plads, der er på dine vægge derhjemme. Stilen kommer i høj grad an på din smag, og derfor anbefaler vi først og fremmest, at du tager et kig på de forskellige stilarter. Er du stadig lidt i tvivl om hvilket udtryk de forskellige reoler giver til din indretning, så vil vi komme med et par generelle tips.

  • Ståreoler giver et minimalistisk udtryk, så foretrækker du et hjem som er indrettet minimalistisk, er de værd at overveje. De fleste vægreoler i stål er enten sorte eller hvide, så farveudvalget er lidt begrænset.
  • Træreoler giver ofte noget mere ”fylde” i rummet. Fordelen er at de giver rummet en masse liv og charme. Du finder desuden flere forskellige varianter og farver af vægreoler i træ. Du kan både få træreoler i træets naturlige farve, men også nogle som er malet i en farve.
  • Der findes også vægreoler, som består af både stål og træ, hvor hylderne eksempelvis er i træ, men resten er i stål.
billig væg

Find en plads i hjemmet

Det kan være, at du allerede har en idé om hvor, vægreolen skal hænge derhjemme, men hvis ikke er det også en god idé at finde ud af før, du går i gang med at indrette reolen. Hvis du har fundet en stor vægreol, som du godt kan lide, vil det være en god ide at hænge den på en væg i stuen, da det er det største rum i de fleste hjem. Har du en lidt tom væg, vil du opdage hvor meget en stor vægreol pynter i hjemmet – især hvis du har en masse flotte ting, du kan stille derpå. Har du derimod fundet en lille reol til væggen, er det nemt at finde en plads til den i de fleste rum. Væggen kan sagtens være relativt lille, uden vægreolen kommer til at virke klodset. Er der tale om en stålreol, fylder den endnu mindre udseendemæssigt.

Nu skal reolen pyntes!

Endelig! Nu skal vi have fyldt nogle ting på reolen. Det er både den sjove, men også svære del, når man har købt en ny reol. Heldigvis er det nemt at indrette en vægreol, da den er oplagt til at stille både små og store pyntegenstande på. Her kommer 3 tips til indretningen af selve reolen:

  • Find alle de ting frem, som du synes kunne være flotte til vægreolen – uanset om det er en højtaler, bøger, blomster eller andre pyntegenstande.
  • Sorter herefter i alle de ting, du har fundet frem – nogle af tingene er bare pænere på den nye reol end andre.
  • Føler du stadig, at reolen ikke er helt fuldendt, så overvej at købe nogle nye pyntegenstande til din vægreol.