Oprettelse af anpartsselskab som iværksætter

Oprettelse af anpartsselskab som iværksætter

09/10/2021 Slået fra Af 8kant

Hvis du gerne vil etablere egen virksomhed på baggrund af en god idé eller særlige evner inden for et måske velkendt område kan anpartsselskabet være en mulighed. Et anpartsselskab skrives ofte ApS og i princippet kan du klare oprettelse af Aps selv, men måske det er en god idé at få hjælp fra en revisor.

Flere trin ved oprettelse af ApS

Oprettelse af ApS sker ved, at der oprettes og underskrives et stiftelsesdokument og udarbejdes et sæt vedtægter for selskabet. Registreringen af en oprettelse af ApS skal være sket i Erhvervsstyrelsens IT-system senest 14 dage efter underskrivelsen af stiftelsesdokumentet, og vil registreringen ikke kunne finde sted. Du skal desuden skyde en startkapital til en værdi af 40.000 kroner ind i virksomheden, du kan stifte et ApS alene eller sammen med flere anpartshavere, som hæfter begrænset. At hæfte begrænset vil sige, at man ikke hæfter med sin private formue, ens privatøkonomi er ikke i spil på samme måde som ved et interessentselskab eller visse andre selskabsformer.

Ved oprettelse af ApS kan du både vælge at starte virksomheden op med kun dig selv, eller du kan vælge at oprette det sammen med andre. I det første tilfælde sidder du selv som ejer af alle anparterne, i det andet tilfælde er de delt ud mellem ejerne af virksomheden.

opret aps

Både fordele og ulemper ved at vælge ApS

Oprettelse af ApS er for dig, der gerne vil undgå at hæfte med din eventuelle private formue og personligt ejede værdier, og på den måde ønsker at have adskilt din egen private økonomi fra selskabets økonomi. Til gengæld betyder det så, at du ikke kan trække et underskud i virksomheden fra i skat på samme måde som med en enkeltmandsvirksomhed. SKAT kan altså ikke gå ind og betale noget af dit underskud, kan man sige. Du kan altså ikke på samme måde få SKAT til at betale noget af dit underskud. Du skal være opmærksom på, at selskabets formue ikke er ejernes men netop er selskabets, og at det er forbudt at låne penge af sit eget anpartsselskab. Ved oprettelse af ApS’et skal det have en ledelse, der for eksempel kan være dig selv, der så bliver ansat som direktør. Oprettelse af ApS kan man sådan set godt selv klare hos Erhvervsstyrelsen. Vær blot forberedt på, at du blandt andet skal kunne dokumentere, at du har 40.000 kr., enten som værdier i selskabet eller som penge i banken, der skal være udarbejdet et sæt vedtægter, og du skal også have lavet et stiftelsesdokument. Du kan dog med fordel få assistance fra en revisor til oprettelse af ApS, hvis du er usikker og vil sikre dig mod at begå fodfejl undervejs i processen. Har du i forvejen en revisor til at hjælpe med økonomien, kan du sikkert få ham til at hjælpe dig. Ved oprettelse af ApS kan det i nogle tilfælde være en fordel at etablere et holdingselskab, hvor andelene placeres.