One Stop Shop Moms – hvad er det, og hvordan får du styr på det?

One Stop Shop Moms – hvad er det, og hvordan får du styr på det?

06/07/2021 Slået fra Af 8kant

Den 1 juli 2021 fik EU de nye såkaldte One Stop Shop Moms (også kaldet OSS) regler. Reglerne omhandler websalg i EU, og de vedrører dig, hvis du sælger til kunder i EU. Fra 1 juli opkræves der nemlig den lokale moms i modtagerlandet. Det betyder, at det ikke længere kræver en lokal momsregistrering, og det skal gøre det nemmere for webshops i EU at sælge i den lokale moms. Målet er at gøre e-handel mere simpel for danske virksomheder. Men hvordan skal du finde rundt i de nye regler? Find et godt værktøj i denne artikel.  

Alt det nye  

Mens de nye regler har til hensigt at gøre processen nemmere for webshopsene, så kommer de stadig til at have en indflydelse på, hvordan du skal håndtere momsen. Det kan nemlig være at din virksomhed skal foretage ændringer i administrationen af udenlandsk moms og justeringer i både webshop og ERP-systemer, så det sikres, at momsen stadig håndteres korrekt. Danske webshops skal melde sig til denne nye EU-ordning i Tast Selv hos SKAT. 

For at skære det helt ned, så betyder ordningen, at virksomheder, der sælger varer eller ydelser for en samlet værdi på over 10.000 euro indenfor et kalenderår, ikke længere skal indberette og betale moms i alle EU-landene. I stedet kan du nøjes med at indberette og betale moms, præcis som du plejer igennem din virksomheds momsberetning. 

Det skal dog nævnes, at webshops med lagere udenfor Danmarks grænser stadig skal lave en lokal momsregistrering; dette har indflydelse for dig, hvis du sælger via digitale markedspladser. 

Det kan lyde en smule overskueligt; moms er en kompliceret størrelse. Heldigvis er der hjælp at hente til at håndtere One Stop Moms hos firmaer som TIMEVAT, der er sat ind i sagerne og har erfarne medarbejdere, der kender reglerne ud og ind. 

Hvad er TIMEVAT? 

TIMEVAT er et firma, der kan hjælpe dig med at sikre, at din virksomhed lever op til de nye regler og følger dem til punkt og prikke. Som et eksport- og økonomispecialisthus har TIMEVAT styr på reglerne og fungerer som din momsrepræsentant. På den måde kan du fokusere på din virksomhed og dine medarbejdere fremfor at bøvle med skat og moms.   

Firmaet har en gruppe medarbejdere med relevant erfaring, der sidder klar til at hjælpe. Desuden er den hjælpende hånd ikke begrænset til specifikke virksomheder eller brancher, men omfavner alle typer af eksportfirmaer. Der er mange områder, hvor du måske aldrig har overvejet, at det kunne være rart med nogle eksperter, der kan rådgive dig på din vej. At styre en virksomhed kræver mange kræfter og tit mere end et par hænder; ingen kan være 100% sat ind i alle aspekter. Derfor kan det være en fordel at få én, der er sat godt ind i sådanne sager til at kigge på ens egne omstændigheder, så de kan fange fejlene, før de koster dig.  

Så hvis du gerne vil sikre dig, at de nye momsregler ikke rammer dig hårdt, så skal du bare følge linket længere oppe i artiklen.