Lider du også af slem præstationsangst? Så læs med her

Lider du også af slem præstationsangst? Så læs med her

07/06/2021 Slået fra Af 8kant

Der er mange ting her i livet, som man kan være bange for. Der er nogle ting, som det virkelig er upraktisk at være bange for. Hvis du f.eks. går i skole, så har du nok flere gange prøvet, at du skal stå foran en hel klasse og præstere. Det kan være at bare tanken om det, får det hele til at vende sig i din mave. Der er mange, der slet ikke kan klare tanken om at stå foran mennesker og snakke. Der er nogle, hvor det slet ikke handler om, hvor mange mennesker det er, men at det simpelthen er selve det, at man skal præstere, der ligger så meget pres på en, at man ikke kan gøre noget. Det kan være, at det er en udfordring, du skal prøve at gøre noget ved? Læs med her! 

Du kan komme i behandling 

At have præstationsangst er faktisk ganske almindeligt. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det gør det nemmere for én selv at leve med. Men fordi det er så almindeligt, så betyder det også, at der er nogle, der har arbejdet med forskellige metoder, der skal hjælpe én til at komme over ens præstationsangst. Vidste du godt, at der faktisk er noget, der hedder præstationsangst behandling? Det kan være, at du synes, det virker voldsomt at tage til en professionel, men omvendt kan det også være en stor sten i skoen resten af livet, hvis man aldrig bliver bedre til at præstere foran folk. 

Du er ikke dum 

Der er mange, der virkelig kommer til at bebrejde sig selv, når de ikke kan finde ud af at præstere. Det er nok også noget af det, som vi mennesker er allerbedst til. Du skal bare vide, at det slet ikke handler om din intelligens. Det er klart, at du ikke kan holde et foredrag eller en præsentation, hvis du ikke har læst op på dit stof. Men det er bare slet ikke det, som præstationsangst handler det om. Her handler det om, at man føler sig så presset til at præstere, at man slet ikke kan finde ud af det. 

Få det nemmere frem over 

Hvis man har en udfordring i livet, så kan man enten lade den være og acceptere den eller forsøge at gøre noget ved den. Det er i hvert fald for dumt, hvis man bare er super træt af det, men man heller ikke rigtig gider at gøre noget ved det. Der er nogle, der siger, at man skal acceptere det, som man ikke kan ændre og ændre det, som man ikke kan acceptere. Det kan være, at du har svært ved at acceptere, at du skal have det så svært ved at præstere. Hvis det er tilfældet, så kan du lige så godt prøve at komme i præstationsangst behandling. Det værste der kan ske, er, at du ikke får super meget ud af det. Men din udfordring kommer ikke til at blive værre – og den bliver sandsynligvis bedre – så hvad med bare at springe ud i det?