Hvad er et alkometer?

Hvad er et alkometer?

20/04/2021 Slået fra Af 8kant

Et alkometer er noget politiet bruger meget til at teste om bilister har drukket mere end loven tillader. Et alkometer er noget alle kan købe. Det kan man have nogle forskellige grunde til. Dem der bruger dem mest er dog politiet. Det er ikke kun til at tjekke om bilister overholder loven i forhold til promillen. Der er selvfølgelig også en lov i forbindelse med dette hvad det angår cykler og scootere/knallerter.

Politiet – eller hvem end der bruger alkometeret – kan med det samme se hvor meget alkohol vedkommende har i blodet og kan derfor med det samme se om de overholder loven i forhold til dette. Svaret får man i løbet af få sekunder, så der er ikke nogen mærkværdig ventetid på dette.

Hvorfor burde man som privatperson have et alkometer?

Har du oplevet den situation før, at du egentlig ikke har drukket specielt meget og du tror gerne, at du må køre, men du er ikke 100 procent sikker? Her skal man for sin egen og for andres sikkerhed ikke bare tage chancen. I sådan en situation vil det være smart som privat person at have et alkometer, så man kan tjekke om man er sikker til vejene eller om man skal finde en anden løsning for at komme hjem.

Dette ville tjek kan spare dig bøder. Ikke nok med det, gør det dig mere sikker i trafikken ikke at være påvirket, så det kan ikke kun spare bøder, men også liv. Nogle føler sig fuldkommen ædru, men finder ud af på den hårde måde, at de ikke var. Det er selvfølgelig ganske forfærdeligt og derfor skal det undgås hvis man kan. Generelt skal man ikke sætte sig i en bil, hvis man føler sig det mindste påvirket. Som tommelfingerregel må du ikke drikke mere end 1,5 genstand og så køre bil.

Hvilke slags alkometre findes der?

Der findes mange forskellige slags alkometre. Der er små og store. Dermed varierer alkometre rigtig meget i pris. Man kan få nogle der koster op til 4000, men du kan også sagtens finde et alkometer til under 1000 kroner. Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Kvalitet i dette sammenhæng, betyder selvfølgelig nøjagtighed. Alkometre er apparater der er forholdsvis simple og der er egentlig kun en slags i princippet. Uanset hvilket alkometer du køber, er det det samme der foregår i det.

Hvordan fungerer et alkometer?

Hvis du bliver stoppet af politiet i bil eller du selv vil teste din promille og vil bruge et alkometer, foregår det sådan at det selvfølgelig som første skridt skal tændes. Herefter skal du puste i alkometeret indtil det bipper. At alkometer bipper betyder, at det har fundet ud af hvor meget alkohol du har i blodet og du derfor ikke behøves puste mere. Når du er stoppet med at puste, kan du med det samme se svaret på hvor høj – eller lav – din promille er. Herefter kan du ud fra svaret se om du må køre og politiet – hvis du er i den situation – kan se hvad du skal derefter.