Gode råd når du skal i gang med at male vægge i hjemmet

Gode råd når du skal i gang med at male vægge i hjemmet

19/02/2022 Slået fra Af 8kant

Der kan være flere grunde til, at man skal male vægge i hjemmet. Det kan være, at det simpelthen bare er ved at være på tide, fordi det er længe siden, man har gjort det sidst, eller det kan være, at man har lyst til at eksperimentere med nogle nye farver i hjemmet. Følger du med i boligtendenser, har du måske set, det er blevet meget populært med flere farver i hjemmet. Der er rig mulighed for at få masser af farver ind i hjemmet med maling. Læs med i denne artikel, hvis du også snart skal i gang med at male vægge i huset. 

Vælg kvalitetsmaling til dine vægge

Man bor i sit hus, og man vil naturligvis altid gerne have et smukt hjem, hvor man kan lide at være. Derfor er det også vigtigt, at du vælger kvalitet, når du skal i gang med at male. Det kan være hyggeligt at male, specielt hvis man er flere om projektet, men det er også et stort og tidskrævende stykke arbejde. Derfor bør man vælge kvalitet, så man gør det bedst muligt i første omgang. Du kan f.eks. finde Jotun maling hos AltiFarver allerede i dag, når du leder efter kvalitet.

Brug gode redskaber, når du maler

Men det er ikke bare malingen, der er vigtig, når man skal i gang med at male vægge i hjemmet. Det er også vigtigt, at du har det rette udstyr at bruge til malerprojektet. Det er f.eks. klart, at det kommer til at tage længere tid at male, hvis du ikke har en rulle, du kan dække de store overflader effektivt og hurtigt. Men det er også vigtigt, at du har pensler, til når du skal male hjørner eller nede ved fodlisten. 

Malertape er vejen frem

For et flot resultat er det også vigtigt, at du husker at benytte dig af malertape. Uden malertape skal du virkelig være god for at lave lige linjer. Malertape sættes f.eks. op langs fodlister eller omkring døre. Generelt alle de steder, hvor malingen skal have en brat og lige slutning. 

Pas på gulvet, når du maler

Selvom malingen skal på væggen, er det ikke altid nemt at styre alle de steder, den også kommer hen. Derfor er det også altid vigtigt, at du har sørget for at lægge noget på gulvet, der beskytter det, hvis man skulle komme til at spilde maling (som man næsten altid gør). 

Hav det rette tøj på

Det er klart, at du også selv er udsat, når du maler dine vægge. Derfor skal du have noget tøj på, hvor det ikke betyder noget for dig, om der kommer pletter på det. Det kan være, at du har noget gammel og aflagt tøj, du alligevel ikke bruger? Maler man meget, er det også ganske naturligt, man ender op med at have et sæt tøj til opgaven.