Gode råd mod bumser på ryggen

Gode råd mod bumser på ryggen

23/12/2021 Slået fra Af 8kant

Et problem, som mange mennesker står over for (inklusive mig), er bumser på ryggen. Det kan være frustrerende, hvis du er nødt til at udstille din ryg på en eller anden måde, f.eks. ved at bære en tank top eller badedragt. Heldigvis er der måder at slippe af med bumser på ryggen hurtigt og nemt! Læs videre for at få tips om, hvordan du behandler bumser på ryggen (og forhindrer dem i at komme tilbage!)

Trin at tage for at slippe af med bumser på ryggen:

1. Rengør dine bumser. Det første, du skal gøre, er at rense bumser, der dannes eller allerede er dannet på din ryg. Brug en loofah (et must-have til bekæmpelse af bumser) i brusebadet med varmt vand og sæbe, eller brug en vaskeklud til at skrubbe bumserne forsigtigt. Vær forsigtig med ikke at irritere huden yderligere ved at bruge for meget tryk eller skrubbe for hårdt! Du kan også prøve at lægge dig i havregrynsbad, som virker godt på mange hudproblemer, herunder bumser.

2. Påfør benzoylperoxid på dine bumser. Benzoylperoxid er et godt middel mod rygakne, fordi det dræber de bakterier, der forårsager bumser, og fjerner også døde hudceller fra hudens overflade, hvilket hjælper med at forhindre nye udbrud. For at bruge det kan du enten købe noget på apoteket eller lave dit eget ved at blande 3% hydrogenperoxid med en lige så stor mængde vand i en beholder (bland forsigtigt). Påfør benzoylperoxidopløsningen direkte på dine bumser ved hjælp af vatkugler eller Q-tips.

3. Hold op med at røre ved dine bumser! Det kan være svært at lade være med at røre dem, når du har bemærket, at de er der, men prøv meget hårdt at lade være med at blive ved med at røre dem, for det vilirriterer kun huden mere. Hvis du bliver ved med at røre ved dem, vil de sandsynligvis blive værre og/eller sprede sig over et større område af din ryg.

4. Prøv en acne spot treatment til behandling af bumser om natten. Hvis benzoylperoxid ikke virker på dine bumser, eller hvis det er for skrapt, så prøv i stedet at bruge salicylsyre, som er mindre irriterende, men virker lige så godt til at behandle bumser. En anden mulighed er at bruge tea tree-olie, som nogle mennesker finder meget gavnlig i behandlingen af deres bumser – sørg dog for ikke at anvende denne olie direkte på din hud, da den kan forårsage irritation, selvom den er gavnlig!

5. Fugt efter dine aknebehandlinger! Det er vigtigt at fugte huden regelmæssigt som en del af en sund hudplejerutine, også selvom du har fedtet hud eller lider af akne eller begge dele. Påfør en fugtighedscreme til ansigtet, der er fremstillet til fedtet hud, en gang om dagen, inden du går i seng, for at hjælpe med at bekæmpe bumser og fjerne døde hudceller. En creme der effektivt kan behæmpe hudproblemer ved at berolige, mindste rødmen og undgå tilstopning af porer. Til det formål kan du eksempelvis bruge Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care.

6. Undgå at bære stramt tøj mod din ryg. Stramt tøj kan forårsage øget svedproduktion og irritation, hvilket kan føre til dannelse af akne på ryggen, så undgå så vidt muligt at bære stramme ting som tank tops eller gymnastikdragter! Dette råd er især nyttigt i sommermånederne, hvor de fleste mennesker bærer mange forskellige typer tøj, som kan irritere deres i forvejen følsomme ryg.

Vi håber at de gode råd kan hjælpe dig med at komme bumserne til livs. Men husk der kan være tusindvis af andre årsager til, at du får bumser eller har uren hud. Det kan være alt fra genetik til din psykiske tilstand. Men du kommer langt med ovenstående råd, hvis du har problemer med bumser på ryggen.