Flere danskere bliver gift – Marker dit bryllup med en smuk morgendagsgave til din ægtefælle

Flere danskere bliver gift – Marker dit bryllup med en smuk morgendagsgave til din ægtefælle

05/07/2021 Slået fra Af 8kant

ægtefælle

Der var en overgang, hvor de danske statistikker vidner om en stor og udbredt skepsis over for ægteskabet som institution. Vi kan bogstaveligt talt se, hvordan færre er blevet gift, og at det er sket senere. Selv for dem der er blevet gift, har skilsmisseraten været uhørt høj. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at det er ved at ændre sig, men mængden af danskere, ikke mindst unge danskere, der lader sig gifte er dog igen på vej op ad. Det er værd at fejre, for forhåbentlig betyder det, at flere danskere får lov til at få del i den glæde, det er at have en partner for livet.

Hvad er en morgendagsgave?

Hvis du er en af de mange danskere, der skal giftes i de kommende måneder og år, har du altså meget at være glad for. Det kan du med fordel markere med en såkaldt morgendagsgave. En morgendagsgave er, som navnet måske antyder, en gave, som du giver til din ægtefælle dagen efter jeres bryllup. Det kan være, at du har købt smykker online på guldbrandsenjuveler.dk eller bare vil give dem noget til jeres fælles køkken fra den lokale forhandler. En morgendagsgave kan være mange ting, så længe den viser jeres særlige bånd til hinanden samt hvordan du sætter pris på, at de har valgt at bruge deres liv med dig.

Originalt var en morgendagsgave dog noget væsentligt andet. Bare her i Danmark kan vi for eksempel spore traditionen helt tilbage til 1600-tallet. Dengang var en morgendagsgave en gave fra gommen til bruden bestående af et stykke jord og en lille hytte. Legalt var hun nemlig, på trods af deres ægteskab, ikke hans arving, hvorfor hun ville miste alt på nær sin morgendagsgave, hvis hun blev enke.

guldbrandsenjuveler.dk

Hvad bør man give?

Allerede 100 år senere havde morgendagsgaven dog udvikler sig til noget væsentligt andet, og bestod som regel af en halskæde med en medaljon indeholdende et billede af gommen såvel som en lok af hans hår. Det skal du selvfølgelig også være velkommen til at give som morgendagsgave i dag, om end den nok er bedst givet ud til en historienørd. Ideen med smykker er dog, som nævnt, bestemt ikke en dårlig.

Fremfor en medaljon og en hårlok, bør du dog overveje at købe smykker online. For det første fordi det er væsentligt nemmere at købe smykker online, end det var at skulle krejle sig til nogle på markedet i 1700-tallet. Derudover er både udvalget og priserne også bare langt bedre, hvis du vælger at købe smykker online. Køber du smykker online, kan du altså blive ved med at søge, indtil du finder den helt rigtige morgendagsgave til ham eller hende, som du ved de vil sætte pris på.

Selvom morgendagsgaven traditionelt har været en gave fra gommen til bruden, kan den nemlig i dag sagtens gå begge veje. Det gør sig endda gældende, hvis du køber smykker online. Mænd kn nemlig også sagtens gå med smykker, hvad end det er manchetknapper eller en halskæde.