Få en sund hund med kornfri hundemad

03/10/2021 Slået fra Af 8kant

Hundens fordøjelsessystem er primært bygget og udviklet til primært at skulle spise kød. Derfor er det en god ide at tage et kig på den hundemad der er frit for korn. Med kornfri hundemad sikrer du den rette næring til din hund der er tilpasset dens fordøjelsessystem bedst muligt. https://www.hike.dk/ er et bud på dansk kvalitet af hundemad der er fri for korn. Det består af ingredienser der er tilpasset hundens fordøjelsessystem og som opfylder de betingelser der skal til for ernæringsmæssigt at opretholde en sund og rask hund i mange år.  

Hvorfor skal du vælge kornfri hundemad  

Til trods for at der er avlet i utallige generationer på de tamme hunde der er gående derhjemme, så er deres indre og ikke mindst deres fordøjelsessystem meget sammenligneligt med det der ses hos de vilde hunde. En hund er ikke planteæder og har svært ved at nedbryde planter og særligt stivelse, som der er en stor andel af i korn. For at tilgodese hundens fordøjelsessystem og ikke presse det mere end højest nødvendigt, er det en god ide at vælge et foder der er frit for korn og i stedet er baseret på energi fra eksempelvis kød. Med kornfri hundemad sikrer du den bedste næring til dine kære hunde der er gående derhjemme, tilpasset fordøjelsessystemet med fødekilder som hunden kan fordøje nemt og ligetil. Det er nødvendigt at opretholde et sundt immunsystem og tildele en energikilde som hundens fordøjelsessystem kan håndtere. Dermed er den en god ide at skifte det nuværende foder ud med kornfri hundemad, således at der tildeles næring for en sund og rask hund med et fordøjelsessystem i balance. Kornfri hundemad er et valg til dig der gerne vil give det bedste til din hund og holde den mest mulig sund og rask gennem foderet i mange år.  

Hunde og foderallergi  

Hunde kan udvikle allergi til det foder som de indtager, hvis det består af svært nedbrydelige råvarer. Særligt er korn en af de råvarer som kan betyde at hunden med tiden udvikler foderallergi. Foderallergi kan ses som kløe og rødme i huden og i værste fald generel mistrivsel i form af nedsat vægt og manglende optagelse af næringsstoffer. Til trods for at hunden virker til at have et stærkt fordøjelsessystem, så er det ikke alt foder der lige nemt tolereres. Korn er et af de råvarer som kan genere tarmsystemet og særligt den slimhinde som tarmvæggen er bestående af. Ved t tilføre stivelse i form af korn, generer du tarmvæggens slimhinde og skaber en unødig reaktion, som hundens fordøjelsessystem og immunsystem skal tolerere og genoprette. Ved at presse immunsystemet kan der opstå en overreaktion deri, der fører til at flere affaldsstoffer skal udledes. Udledningen af affaldsstoffer sker blandt andet gennem huden og det er her der ses den umiddelbare reaktion på intolerance overfor foderet. Kløe og rødme i huden er til gene for hunden og hvorfor ikke undgå en potentiel ubehagelig reaktion ved at tilføre et foder der er frit for korn?