Alt, hvad du behøver at vide om døden: Praktiske ting at tage sig af

Alt, hvad du behøver at vide om døden: Praktiske ting at tage sig af

04/05/2022 Slået fra Af 8kant

Døden er en naturlig proces, der sker for alle. Selv om det ofte er en følelsesladet tid, er det også vigtigt at tage sig af de praktiske ting, der skal håndteres. Dette blogindlæg beskriver de skridt, du skal tage, når en person dør, lige fra underretning af familie og venner til håndtering af afdødes bo. Ved at tage dig af disse ting i tide kan du minimere stress og sikre, at afdødes anliggender er i orden.

Underret den afdødes nære

Det første skridt er at underrette afdødes familie og nære venner. Det kan gøres ved at ringe til dem eller ved at besøge dem personligt. Hvis du ikke er i stand til at gøre det, kan du bede en anden om at gøre det for dig. Dette er et hårdt punkt for mange, og derfor er der heller ikke en tommelfingerregel for, hvordan man overdrager den ulykkelige besked om et dødsfald.

Hvad skal der ske med boet?

Når alle disse praktiske spørgsmål er blevet ordnet, kan du begynde at tage dig af boet. Denne omfatter håndtering af den afdødes økonomi, ejendom og ejendele. “Vi tilbyder rydning af dødsbo” skriver HSDK, som tilbyder yderst professionel rydning af dødsboer, hvor respekten for afdøde og de efterladte er den højeste prioritet. Derudover tilbyder de ligeledes rengøring af dødsbo, inkl. eventuel kælder, loftrum med videre, således det efterladte bo fremstår flot og renligt, såfremt boet skal sælges.

Kontakt den lokale bedemand

Når du har underrettet de personer, der står den afdøde nærmest, skal du kontakte et bedemandsfirma. Bedemandsfirmaet tager sig af liget og sørger for en begravelse eller kremering. Det kan være svært selv at holde et overblik over alle de praktiske ting, der skal styr på i forbindelse med en persons død. Derfor er det altid en god idé at få en bedemand, så perioden bliver så nemt for dig som påførende som over hovedet muligt.

Dyr der bliver efterladt

Hvis den afdøde havde kæledyr, er det vigtigt også at træffe foranstaltninger til deres pleje. Du skal finde en person, der er villig til at påtage sig ansvaret for at fodre og passe kæledyret/ kæledyrene. Hvis dette ikke er muligt, så kan efterladre dyr sendes til et internat, som er ansvarlig for pleje og omsorg af det pågældende dyr.

Outsource så meget du kan

Dødsfald inden for familie, venner og andre kære er en hård proces at komme igennem. Derfor anbefaler vi, og har selv erfaring, med at outsource store dele af de praktiske anliggender, som der skal styr på, når der sker et dødsfald. Ved at outsource har du og dine kære tid til at sørge over afdøde.

Hvis du har spørgsmål om, hvad du skal gøre, når en person dør, kan du kontakte din lokale bedemand. De vil kunne guide dig gennem processen og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Tak, fordi du tog dig tid til at læse dette blogindlæg. Jeg håber, at det har været nyttigt.