3 gode grunde til at I ikke nødvendigvis skal vælge den billigste parterapeut

3 gode grunde til at I ikke nødvendigvis skal vælge den billigste parterapeut

11/10/2021 Slået fra Af 8kant

Som almindelige psykologer er parterapeuter typisk ikke ligefrem billige. Parterapi priser varierer en del, og nogle parterapeuter er selvsagt billigere end andre. Men selv hvis I støder på, hvad der ligner et godt tilbud, skal I være varsomme med kun at tænke med pengepungen, når I vælger en parterapeut. Nedenfor giver vi jer tre gode grunde til, at I ikke nødvendigvis skal vælge den billigste parterapeut.  

Billige parterapeuter har som regel mindre erfaring  

Først og fremmest skal I være varsomme med at vælge den mest økonomivenlige parterapeut, fordi de billigste terapeuter som regel har langt mindre erfaring end dem, der er en smule dyrere. Psykologer gennemgår en lang uddannelse inden for deres felt, før de rent faktisk kan tage imod patienter, men nogle kompetencer kan ikke tilegnes via en tekstbog. De dygtigste parterapeuter vil kunne drage paralleller mellem jeres situation og tidligere patienters, og derfor vil han eller hun hurtigt og effektivt kunne hjælpe jer godt videre i forholdet. En billig parterapeut vil være mindre sikker på, hvad der virker – og derfor vil forløbet tage længere tid.  

Billige terapeuter giver jer mindre for jeres penge  

Da de billigste parterapeuter typisk har mindre erfaring, giver de jer også mindre for jeres penge end de dyrere parterapeuter. Uerfarne parterapeuter er for eksempel ikke ligeså dygtige til at stille de rette spørgsmål i løbet af jeres sessioner. Ofte vil de tage forløbet drypvist i stedet for at planlægge fremad, og derfor kan I heller ikke regne med at få ligeså værdifulde øvelser med hjem, når I hyrer en billig og uerfaren parterapeut.  

Jeres forhold fortjener det bedste  

Sidst men ikke mindst skal I overveje, om nogle parterapeuters billige priser virkelig er forholdet værd. Hvis I begge er enige om, at I gerne vil have forholdet til at fungere, er I sandsynligvis også enige om, at jeres forhold fortjener det bedste. Er budgettet stramt, bør I se, om ikke I kan skære ned på jeres hverdagsudgifter. Planlæg jeres indkøb. Drop den daglige kaffe, som I køber til en halvtredser. Minimér antallet af de middage, I spiser ude. Skærer I nok ned, kan I sagtens få råd til en kompetent parterapeut. Her skal det også nævnes, at selv de dyreste parterapeuter trods alt ikke koster en formue.    

Derfor kan parterapi være en god idé  

Ingen forhold er perfekte, og parterapi kan være en god idé for de fleste par. Men der er også visse tegn på, at jeres forhold er i så stor en krise, at en parterapeut er direkte nødvendig. Disse tegn omfatter blandt andet ensomhed, tavshed, aggressive diskussioner, kropsligt ubehag og følelsesmæssig overbelastning. Det er ikke unormalt at løbe ind i svære perioder, men hvis disse ting står på over længere tid, kan det betyde seriøse problemer. Kontakt en parterapeut i dag og trøst dig ved, at langt de fleste parforhold kan reddes, hvis blot I vil det nok.